Tegne+male og klip

Vega har lavet en snegl i hurtig tørende ler fra Søstrene Greene. Og efter den er blevet tør, blev den malet i fine farver.

***

Jeg kender en der hedder Rikke, som arbejder hos vores lokale købmand.

En dag jeg var oppe for at handle, stak hun mig nogle pap embelager til meloner hen til mig, Marie er det noget du kan bruge til noget. Ja da og så tog jeg dem med hjem.

Hvad skulle jeg bruge dem til ???

***

Vega og Vilja 2019.

Vilja og Vega har sat papir fast på røremaskinen, og laver fine cirkel tegninger, som så bliver brugt til kollager.

Cirklerne bliver klippet ud og andre bliver lavet af ensfarvet karton, de bliver limet på sort karton, hvorefter der bliver malet med poscatusser. Når jeg ser dem, kommer jeg til at tænke på verdensrummet og vores planeter.

Disse 4 blyantkrus, er lavet af flåede tomat dåser, de skarpe kanter bliver hamret flade, så ingen kan skære sig på dem, derefter bliver der limet karton på, og wupti, så står der 4 flotte blyantkrus, se dem på næste side.

***

Hvor tidlig kan man begynde at male.

Alle børn elsker at male, og hos mig starter de inden de fylder 1 år. Nyd årene mens de er små, der skal ingen ting til at fornøje og glæde dem, tænk sig at kunne glæde med en papkasse, lidt fjer, eller jorden er forgiftet med bøger at træde på o.s.v..

Her Pelle 2 år.

***

Plakatmalerne Sigrid, hjalte og Lauge. fra ca. 2008.

Når jeg ser et stativ med brochure fra sommerland el. lignende, og jeg ved at mine børnebørn har været der, tager jeg nogle med hjem. Når de så kommer på besøg klipper, limer og maler de en plance, som de får med hjem til at hænger op, så de kan mindes turen.

***

Ragn maler på et stort stykke pap fra noget emballage.

Når man er lille, er det sjovt at male på noget mega stort.

***

Januar 2019

I får lige papkassen en gang til, fordi den giver så megen glæde, Pelle sagde en gang til mig, bedste hvor køber du alle de papkasser, sådan nogle har mor ikke, det var guld for ham. I går ville Vega ikke hjem, før hun havde fået papkassen med, så den må betyde meget.

***

Børn elsker at male med maling, her har de fået paptallerkner som de dekorerer.

Papkasse produktion er en dejlig beskæftigelse, vi har lavet utrolig  mange fra helt små til helt store, malet, skåret døre, vinduer og brevsprækker, malet og klistret,

børn i alle aldere elsker det. 

Vores børnebørn elsker at se mini-MGP, hvor de havde set pyntede toiletruller, de såkaldte Rullinger, det måtte vi prøve, bedste fandt alt tingeltangel frem, muslingeskaller, kulørte bånd, knapper, perler, fine bånd, garn, lim, maling osv. og så var der dømt Rullinge fremstilling

***

***

 Pelle har lavet den grønne guitarspiller, Vega og Vilja har lavet de andre.