Aktiviteter børneb.

BRØDRE SAMARBEJDE

Vi havde besøg at børnebørnene Pelle, Ragn, Vilja og Vega de havde løbehjul med, så vi tog ud på skaterbanen i Feldballe, de hyggede sig med vild løb.

Ved siden af skaterbanen er der opsat en kæmpe klatrestensten beregnet til klatrevæg, den lille kunne ikke komme op, så hvad gør man så, storebror hjælper selvfølgelig lillebror.

***

Vi har barnebarnet Ragn på 5 år på besøg, vejret er ualmindelig fint, og han er i fuld gang med at lege, han har de små traktorer med ude og graver en lille rende i rallene. Bedste det er en kanal, ja men så skal der da vand i, siger jeg og går ind efter min lille vandkande, da han ser den siger han, "så vil jeg da vande blomster", god ide, "men bedste hvor er de små runde piller vi havde sidste år", jeg ved ikke hvad det er du mener, og han forklarede og forklarede, og pludselig løber han ind i bryggerset og hopper op på bryggersbordet, og tager en håndfuld pralebønner, som han kommer ud og viser mig, nåh.... dem, men så skal vi have en urtepotte med jord, som vi kan sætte pralebønnerne i. Da vi er færdige tager han en lille skovl, og graver i vores ral, "her skal jeg plante pralebønner", jeg tænker mig om, det eneste sted jeg har bar jord er i mit staudebed, og sådan gik det til, at hele mit staudebed blev gennem hullet med mindst 20 huller og fyldt med pralebønner, Ragn tager en pause, og vi sætter os i 2 havestole, han kigger op på mig og siger " har vi ikke en dejlig dag bedste", jo det har vi.

***

PRALE-BØNNER.

***

HVAD SKER DER DOG HER BØRN

***

Bøger kan bruges til mange ting, hvis man lægger dem ud på gulvet, kan børnene lege jorden er forgiftet. De træner også deres balance evner.

***

Hvordan leger Pelle på 3 år. med lillebror Ragn på 3 måneder.

Jo han trækker ham selvfølgelig rundt på gulvet i et tykt tæppe, til morskab for dem begge.

En tur i skoven, børn elsker det, saftevand og madpakke, og en tur op i en hugstand. Kravle i træer, finde kogler m.m. Pelle fandt 2 birkegrene, de blev til svær.

Man behøves ikke at have en havetraktor, for at tage i skoven, gå ben kan være bedre, man ser myre, fjer fra fasan, ageren, bog, grankogler m.m. Og når de skal i seng og sove, så går snakken om skovturen.

***

***

Pelle har en balance uden lige, hos bedste må man gerne kravle op, og falde ned og slå sig.

***

Vilja står mere på hovedet, end på benene.

Hun er startet på Team Gym Djurs, ( det gamle Trustrup Springerne) og slægter sin far på, som også gik på Trustrup Springerne.

Det er nostalgisk at se på, når alle vores 3 børn har været gymnaster der på.

***

Jeg var ude at køre med mine to børnebørn Ragn og Pelle, da vi kørte forbi nogle vindmøller, snakkede vi om hvor store møllevingerne var.

Da vi kom hjem, fandt jeg Pelle hængende i vores lofttrappe, hvor han fortalte at trappen var en møllevinge han var ved at reparere, det gav mig en ide. Jeg kørte i Silvan og købte et reb til 69,00 kr.

Næste gang de kom på besøg hængte vi rebet fast i trappen, det gav timers leg, det blev senere flyttet op i stuen, hvor bjælkerne blev brugt (har man ikke bjælker eller trappe, kan man jo bruge et træ i haven eller lignende.)Husk altid at være en voksen til stæde, når børnene er i rebene, det har givet uendelig mange timers fornøjelse, for både voksne og børn, og så kun til 69,00 kr.