Lege og lave ting

Ragn 4 år.

Der skal ikke meget til for at en 4 årig kan underholdes.

Der stod en kurv med valnødder på bordet, og ved siden af lå en plast ske, som fangede Ragns opmærksomhed, "det er iskugler bedste", ja da selvfølgelig, og hurtigt blev der lavet 2 kræmmerhuse af karton, og legen gik der ud af.

Husk at den slags lege skal leges lige nu og her, for om 2 år er det måske for sent, børn leger ikke ret længe nu om stunder.

***

19

Vega og Vilja er på besøg, og jeg har lovet at de må sy på symaskine.

Vilja vil sy en bæltetaske, så der bliver lavet et let mønster, og den bliver syet af tyk stof, som ikke trævler. Lynlåsen bliver lagt under det klippede hul, og syes på efter den stiblede linie. Derefter vendes forsiden af de 2 stykker stof ind mod hinanden, og syes hele vejen rundt i yderkanten, nu vendes stoffet ud gennem lynlåshullet, så forsiden af stoffet kommer udaf. Bæltet syes på efter den øverste stiblede linje, og tasken er færdig

Vega på 5 år syer puder til barbien, fyldet er vat. Vi måtte have en kasse til hjælp så fødderne kunne nå pedalen.

***

18

Vilja og Vega er på miniferie, Vega laver Barbiehus og bager kager

Vilja kører på havetraktor og laver skrin.

***

17

Bowling kuglebane.

Jeg havde en dåse marmor kugler fra da mine børn var små, hvad skulle jeg bruge dem til. Vi laver da en bowling kuglebane.

***

16

Hjaltes hjemmelavede fodboldsspil 2013.

Endnu et stykke embalage, der er blevet forvandlet til en fodboldbane, spillet foregår ved at puste til bordtennisbolden.

***

15

Tænk sig hvor lidt der skal til.

Ragn leger med traktor, Bedste har været ude og klippe spisserne af nogle grangrene, der er blevet i overskud fra jul, han har fået et stykke bølgepap, som virker som transportbånd, og har nu stået ved sofabordet uafbrudt i 1 1/2 time, tænk sig hvor lidt der skal til.

***

14

Den kreative Vega.

Vega har igen været i gang med at lave ting til barbierne. Et fladskærms TV med fjernbetjening, var det bedste. Det eneste du skal bruge, er en træklods, der er malet sort og et lille stykke træ til fjernbetjening, billedet på skærmen er printet ud fra computeren eller lignende. De 2 skåle er 2 lysmanchetter med 2 runde kartonstykker limet på hullet i bunden, kommer fra tag selv containeren på genbrugsstationen.

***

13

Vega og Vilja ved stranden.

Vega og Vilja var med ved stranden, og vi gik og så efter sten, pludselig råbte Vilja  " her er en mobiltelefon" det var en sten hun havde fundet, ja men det var jo en mobiltelefon.

12

Pelle og Ragn var med bedstefar i værkstedet, de skulle lave biler. Da jeg så dem, tænke jeg straks på familien Flintstone, den tegnefilm kan alle på min alder huske.

***

11

Vega har en hel by af Barbiehuse og andre miniatyre beboelser. Hun har en fantasi, som er udover det almindelige. Vega manglede træer, så tog vi nogle grene fra haven, og satte dem i Søstrene Grenes selvhærdende ler, derudover lavede hun nogle kugler, som skulle være apelsiner til Barbie, sølvbakkerne er fra 2 købekager, et par servietter og lykken er gjort.

***

***

10

Ca. 2011

Hjalte og Lauge går meget op i leg med biler. Bedste har hugget en træplade i bedstefar's værksted, og så gik vi i gang med at lave en racerbane, vi fandt kassen med træbyggeklodser, en lille papkasse m.m. Så blev der lavet vaskehald, værksted, kranbil holdeplads, benzin tanke, podie, garager, helikopter-landingsplads m.m. Det eneste der kostede penge, var træpladen og malingen

***

9

Det er meget vigtigt for mig 

at børne-børnene har det

rigtige værktøj, i stedet for

plastik efterligninger, børn

elsker rigtig værktøj, selv om

det er tungt og uhandy, køb

det i genbrug, eller i Silvan,

Silvan har nogle reoler

med billigt værktøj, det kan

børnene fint bruge. 

 

 

Her er et billede af deres værktøjskasse, jeg har flottet mig med en skruestik fra Lidl, en mekaniker kan ikke undvære en telefon, så vi har gemt 2 gamle aflagte, ude til højre er der en luftmadraspumpe, som de bruger til at lappe dæk med, bosch boremaskinen er bedstes, som de låner, det er deres kæreste eje, giv jeres børn en rigtig boremaskine, istedet for noget plastik bras.

***

8

Vega manglede en barbie seng, bedstefar måtte i gang. Det var en nemmere opgave, en skotøjsæske, kunne blive lige så fin, børn i den alder er utrolig taknemmelige, nyd det, de bliver ikke ved med at være lige så nemme, tænk sig hvor lidt der skal til, for at glæde dem.

***

7

Vilja havde sine heste med ud til bedstefar, hun ville gerne have en hestestald.

Så gik de i gang med det store projekt, Vilja var med i hele processen, det var jo ikke bare noget der kunne laves på en 1/2 time, men hun forsatte utrættelig, og var meget tilfreds med resultatet.

Det er ikke alle der har værktøjet til det, men man kan også nå langt med en papkasse.

***

6

Hvad gemmer der sig mon i denne her gamle udslidte radio?

***

5

November 2018.

Vilja har hængt Ipaden op under bordet, og har lavet sin egen hjemmebiograf.

***

4

Maj 2018.

Sådan legede bedste som barn, sugerøret var bare et kornstrå.

***

3

Jeg elsker at høre Volbeat, det gør mine børnebørn også, gryder, papkasser og et par pinde, det er hvad der skal til for at få en festlig optræden, igen er både voksne og børn underhold for 0,00 kr.

***

2

juletræ af pinde laves af en firkantet klods, med boret hul i midten, et stykke tyk ståltråd el. lignende, træ pinde og en stjerne. slib klodsen med sandpapir, mal den med tynd hvid maling og tør den hvide maling af med en klud, så bliver den hvidpikmenteret. Klip tynde grene, start med en på 18 cm og klip den mindre og mindre, passer med ca 25 cm i højden, bor nu et hul i midten af alle pindne og stabel dem på ståltråden, sæt stjernen på til sidst, vupti et rustikt juletræ til ingen penge.

***

1

Min gode veninde Elin har malet sten, så de lignede mariehøns, dem gemte hun i haven, og sendte hendes børnebørn ud med en lille spand for at finde dem, bliver det for svært kan man jo sige at det brænder når man nærmer sig stenene, et rigtig godt og sjov tidsfordriv.

Jeg lod mine børnebørn male stenene, hvor efter vi brugte dem til legen.

Om vinteren kan de gemmes indendørs.

Disse sten har Pelle og Ragn malet, alle aldre kan være med