IDEER OG GODE RÅD

Stegesoen.

Jeg har lige haft fødselsdag, og jeg fik en stegeso af min datter og svigersøn, jeg havde ønsket den længe og glædede mig til at bruge den.

Jeg har nu lavet svinekam, kalveculotte og valnødebrød, og jeg kan varmt  anbefale det til andre, kødet bliver meget mør og saftig og står der inde i ovnen og passer sig selv.

Det sidste jeg lavede var valnøddebrød og Niels min mand sagde, det låg skal du nok få slået i stykker, (han kender mig og mine hurtige bevægelser) jeg kan sige at valnøddebrødet var meget vellykket, jeg tog det ud af ovnen og brugte en grydelap til at løfte låget i knuppen øverst på låget, stegesoen var lavet i glaseret ler og derfor glat og tung, og vupti da låget var løftet 10 cm, smuttede det ud af grydelappen og låget faldt ned og blev slået i stykker. Nej nej råbte jeg, Niels kiggede ud i køkkenet, og sagde med rolig stemme, jeg sagde jo det ville ske, og gik så igen.

Jeg sætter pris på min mands overbærenhed og at han aldrig udtaler sig negativt om min klodsede adfærd.

I vores familie når nogen vælter et vandglas eller slår noget i stykker, hedder det en Marie, så må jeg da glæde mig over, at noget er opkaldt efter mig, det er da noget ikke alle kan prale af.

***

Om at dele.

Når jeg ser på dette billede af Niels og min nabokone, så kommer jeg til at tænke på at dele.

Da mine børn var hjemme, lærte jeg dem at jeg godt kunne have noget med hjem til den ene, uden de andre 2 fik noget, men man skal være opmærksom på at det er nogenlunde ligeligt hen over årene.

Når jeg her hvor de er voksne spørger dem, "føler i at i er blevet overset eller snydt", fik jeg svaret, "mor du giver dem der trænger". Jeg blev så glad og rørt, hvor var det svar stort, så må vi da have gjort noget rigtigt.

***

Nabo mad.

Vi er 3 hold naboer, der hver den første mandag i  måneden, skiftes til at invitere på mad, det har efterhånden stået på i en hel del år, vi glæder os altid.

Denne gang er det hos os, og vi starter med varm Glühwein. i vores drivhus

150 % ULD

***

Vi har været på tur til Flensborg, for at se på deres juleudstilling, gaderne var fyldt med hyggelige boder med Glühwein, smykker, uld og meget andet, og der midt i det hele, var der en der solgte tørklæder, og der lagde det tørklæde, som min ældste datter Anne havde ønsket sig, det var rigtig fint, og jeg spurgte hvad det var lavet af, og bodens unge mand svarede uld og akryl, jeg spurgte videre, hvor meget uld er der i, og han svarede, det ved jeg ikke, men måske 150 % uld, Niels og jeg smilede til hinanden, og da jeg fortalte det til min datter Anne, svarede hun grinende, mor de har nok brugt 1.1/2 får til tørklædet.

 

***

Det kan være svært, at købe den rigtige juletræskæde, er farven rigtig, er antallet af lys passende, er prisen ok. osv.

Jeg har købt denne LED-kæde i Kvicly, den giver et varmt lys, fordelingen af lys perfekt, og prisen er 129,00 kr.