OPSKRIFT PÅ KRANSEKAGE.
Jeg laver som regel altid klansekage til familiens højtider, barnedåb, konfirmationer, bryllupper, runde fødselsdage.
Kransekagemassen er lavet af Odense kransekagemasse XX,
den i guldpakken.
1.000,00 gram. marcipan XX
400,00 gram. alm. sukker
3 æggehvider.
Smør formene og drys dem med rasp, kransekagerne bages lysebrune ved 180 grader i varmluft, bagepladen vendes under vejs, afkøl kransekagen lidt og løs den med en kniv,
Pynt den med glasur lavet af æggehvide og flormelis, lad glasuren tørre, sæt kransekagen i fryseren.
Et døgn før den skal bruges tages den op, og samles med glasur, og pakkes ind i et viskestykke. Pyntes på dagen.
Jeg har købt kunstige blomster m.m. som jeg bruger igen og igen plus efeu blade.
Hvis du ingen forme har, så skriv på nettet "hvordan laver man kransekage uden forme", og der kommer mange forslag.
Du kan også bare lave stykker, lige som dem der ligger i bunden af fadet, på billedet.
***
Fastelavnsboller.
Opskrift giver 16 fastelavnsboller
en pose kold crem passer til 16 boller
750 g. mel
2 stk. æg
4 spsk. sukker
100 g. gær
100 g. magarine
4 dl. mælk
Rør gæren ud i lun mælk, tilsæt øvrige ingridienser
lad det hæve til dobbelt størelse. når bollerne er formet skal de hæve ca. en halv time, inden de kommes i ovnen.
cremen er pulver i breve som piskes i kold mælk (der står på pakken 0,5 l. mælk), jeg bruger 4 dl. pr. brev, så løber cremen ikke så let ud af bollerne.
Se hvordan bollerne formes på video.
Bages ved 180 grader varmluft, til de er gyldne.
***
Alle elsker ølkage.
Ølkage havde sin storhedstid under anden verdenskrig, da smør og æg var rationeret.
***
Lær at lave kagemand.
Start evt. med at lave skibe, de er ikke så besværlige.
***
Hjælp jeg skal lave juleand for første gang