FØDSELSDAGS KAGE

Chokoladekage opskrift.

 

250     g.  magarine

500     g.  sukker

4              æg

400     g.  mel

4,5    tsk. bagepulver

3       tsk. vaniljesukker

6    spsk. kakao

1,5     dl. mælk

1,5     dl. kogende vand

kogende vand hældes i til sidst

bages i braddepande 35 x 40 cm. ved 175 grader

kagen er færdigbagt, når man stikker en stegegaffel i og dejen ikke hænger ved.

MANUAL.

Fiduser jeg har lært gennem mange års kagepyntning.

Frys kagen og skær den ud i figur når den er frossen. Tegn motivet på pergament, læg det på den frodsne kage og skær med brødknivens spids som en symaskine, mange små hurtige bevægelser ned gennem pergamenten, hold med pege og tommeltot på papiret og skær med kniven. Vend bunden af kagen op, bagsiden er som en autostrada pæn og glat.

Bundglasuren kan stryges ud med en kniv, der er holdt under den varme hane, og bruges i våd tilstand, så bliver overfladen fin og glat.

Læg bundglasuren på dagen før, så bliver den hel hård, når den skal dekoreres og eventuelle fejl er lettere at fjerne. Når du skal lægger bundglasuren, læg da aller først en streg med kræmerhus langs kanterne, lad stregen tørre, og fyld så ud med glasur bag efter, så får kanterne en fin og skarp kant, og du kan lave så glasuren ikke løber over i hinanden, (læg ikke kagen i plastik før glasuren er hård).

Glasuren er af flormelis og vand, lav den endelig ikke for tynd så løber den ud.Laver du fejl kan pynten meget forsigtig fjernes med en kniv, og resterende farve  kan fjernes med en våd vatpind.

Lad være med at putte alt for meget farve i glasuren, ellers bliver den svær at  styre og løber nemmere ud.

hæld glasuren i en hjemmelavet kræmmehus lavet af pergamentpapir. Øv dig evt. på bordpladen først.