ting til små penge

Konditori i gave til barnebarnet Vega 5 år.

Niels har lavet et Konditori i MDF plader og lister af en lægte, på listerne midt bag er der boret små huller til lys fra en minilyskæde til 15,00 kr. på batteri, jeg har lavet kager og brød af saltdej.


Opskrift

3      dl.  fint salt

5      dl.  lunken vand

2 spsk.  olie

mel så det bliver som marcipan

125 grader i alm. ovn i ca. 3-4 timer


pynt fra mine perlekasse m.m. malet med Posca-tusser, Barbi fra genbrug + småting 30,00 kr. Har syet et bagerforklæde.

Ikke alle har værktøj til at lave huset i træ, kan i stedet laves af en solid papkasse, hylderne kan laves af mindre æsker der limes hylder i og limes fast til vægen.

En gave der bragte lykke til små penge.

***

Min datter har lavet denne borddekuration, til vores barnebarnes konfirmation, den er lavet af grene der er bundet om en flaske eller et glas, den koster kun snøren, blomsterne var fra vejkanten og haven.***

Næste gang i går en tur, så sammmel sodavandsdåser op, og lav en lille instalation, en træklods, lidt sort maling, limpistol og en saks vupti.....

***

Denne kande er købt for 20,00 kr. i en vejsidebod, fyldt med bøgeblade er det en billig vertinde gave.***

Når jeg dækker bord til gæster, køber jeg så og sige aldrig noget, men bruger hvad der er i naturen, vinter som sommer.

De gule stof servietter har jeg købt i genbrug til 40,00 kr. de blå hæklede mellemlægs servietter, har min mands faster hæklet, og er nok 30 år gamle, de sorte kugler er fra julekassen, de hvide fyrrefadsstager har jeg lavet til et keramik kursus.


***

Istoppe lavet af ståltråd og symønster papir.

Istapper lavet af mit uundværlige hegnsståltråd, jeg har en hel rulle, som kan holde resten af mit liv.

Bøj tråden som er vist på billedet på næste side, jeg bruger en skævbidder til at bøje tråden med.

Lim derefter papiret på, så der er ca. 1 cm. til ombuk. kan sættes batteridrevne fyrfadslys ind under, hvis man vil have lys i dem. Kan sagtens bruges uden.

***

Øverst her 2 lyskugler på bordet i drivhuset, kommer fra kontaineren på genbrugsstationen.

Disse 2 brune glasvaser kommer fra et garagesalg, og kostede 15,00 kr. pr. stk. Det er rug der står i vaserne, taget fra en mark da der var høstet.

Ferie i Hartzen, Tyskland.

Vi var på ferie i naturskønne Hartzen, vi kørte og cyklede mange ture og undervejs var der klipper, vand og grønne bevoksninger m.m. og en dag kom jeg i tanke om, jeg ikke havde samlet sten, hver sted sine sten aldrig ens, og jeg huskede et sted hvor jeg havde set nogle sten, dem ville jeg gerne have med hjem. Jeg spurgte Niels om han ville med der ud (15 km.) svaret var hvis det betød så meget for mig, så fulgte han med. Da vi kom der ud, gik jeg ud for at samle sten, og da jeg kom tilbage stod han med en sten i hånden og sagde, "jeg tænkte at den kunne du måske bruge", og nu står den i vores vindueskarm og minder mig dagligt om, at jeg har en dejlig mand, der går langt for at glæde mig.

***

***

Krukken med fyr, grene og juleophæng, har pyntet stuen i december måned. Så skete der et januar mirakel, da julepynten skulle af, var grenene sprunget ud, og nu har jeg den fineste krukke med udsprungne grene, til at lyse op her efter jul.

***

Min gode veninde Jeanni Zaar, med en helt unik fantasi, er mit store forbillede, men jeg når hende kun til sokkeholderne, har lige erhvervet sig en genbrugsguld læderlænestol, uden ridser eller skrammer til 150,00 kr. Tommy hendes mand, har skilt den ad, og givet den sæbespåner og læderfedt, nu rykker den ind i deres hyggelige stue.

Jeg bliver så glad, når nogen kan finde ud af at leve, uden at have et overforbrug. Det sparer også på naturens resurser, gode tanker sendes til dem.

***

Jeg så i en fjernsynsudsendelse, hvor en ældre herre lave blomsterdekurationer. Han brugte små pinde, som han malede i den ene ende, med en passende farve. Den ide har jeg prøvet at bruge sammen med en lyskæde til 30,00 kr. fra Lidl.

Dekorationen er tænkt som et lys til de mørke måneder.

***

Har slået foden af ubrugelige dessertvinsglas, og fundet gemte messingstager frem, nu hygger de i drivhuset.

***

Grene og mos fra haven, lidt ler, lysholderne er fra julekassen, 5 juletræslys, hjerter lavet af selvhærdende ler fra Søstrene Grenes til 24,95 kr. kun brugt et lille hjørne af pakken, krukken er lånt fra sommerhavebordet.

***

Jeg manglede en gave til en fødselsdag, jeg gik i genbrug og købte en glasskål til 15,00 kr. og i Lidl købte jeg en lyskæde til 30,00 kr. og en sukkulent til 10,00 kr. + lidt ler resten tog jeg fra min julekasse.